CSRD

Duurzaamheidsrapportage
CONTACT

EU Duurzaamheidsrapportage eisen

Rapporteren over jouw organisatie én de keten

Vanaf dit jaar zijn multinationals in de EU verplicht om onder de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) te rapporteren over duurzaamheid van hun eigen organisatie en die van hun keten. Dit heeft ook effect op veel bedrijven die zelf niet CSRD plichtig zijn, zoals toeleveranciers van die multinationals. Zij krijgen immers vragen van hun klanten over de impact op mens en milieu van hun producten en of diensten. Bekijk de beslisboom van de SER of en wanneer je onder de CSRD valt en wanneer je moet beginnen met rapporteren.

CSRD als kans

De CSRD gaat over veel meer dan alleen rapporteren over duurzaamheid én het is ook nog eens complexe wet- en regelgeving. Organisatie zien de CSRD veelal als last. Het lijkt aantrekkelijk om het nog even voor je uit te schuiven maar niets is minder waar. Begin op tijd om de vragen van je klant voor te zijn want daarmee onderscheid je je van de concurrent.

Wat levert het op?

Aan de slag gaan met de CSRD/duurzaamheid betekent het verbeteren van de marktpositie en het imago van je organisatie, het vinden van nieuwe medewerkers en zelfs kostenbesparingen. Daarnaast word je een interessante partner voor overheden en investeerders. Zij werken bij voorkeur samen met bedrijven die duurzaam ondernemen. MVO IS laat je graag zien welke kansen de CSRD biedt voor jouw organisatie.

CSRD proof worden

Er komt steeds meer wet- en regelgeving waar je als organisatie aan moet voldoen. Met de komst van de CSRD wordt het er niet eenvoudiger op. MVO IS helpt je te voorkomen dat de rapportagevereisten en verduurzaming geen onnodige lasten vormen voor jou als ondernemer.

CSRD Certificaat

Monique is gecertificeerd CSRD Implementation Manager bij Move To Impact. Neem een kijkje op hun website om te kijken wat deze opleiding inhoudt.